غیر فعال کردن بارگزاری اولیه
  • تنها نهاد مالی حامی تولیدات جامعه ی عشایری کشور
  • تنها نهاد مالی حامی تولیدات جامعه ی عشایری کشور

تولید قراردادی تا سه‌میلیون راس دام عشایر در فاز دوم

رئیس سازمان امور عشایر ایران از برنامه‌ریزی برای توزیع ۳۰۰هزار تن نهاده دامی مدت دار در فاز دوم تولید قراردادی دام عشایر در سال جاری خبر داد.

به گزارش روابط عمومی صندوق عشایری به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، شایان نادری در خراسان شمالی در گفتکو با خبرگزاری ها، گفت: در نیمه دوم سال گذشته 200هزار تن نهاده دامی مدت دار در راستای اجرای تولید قراردادی گوشت قرمز، در بین عشایر کشور توزیع شد.

وی از برنامه‌ریزی برای توزیع ۳۰۰هزار تن نهاده دامی برای اجرای طرح تولید قراردادی گوشت قرمز توسط عشایر برای امسال خبر داد و افزود: بخش زیادی از این نهاده ها، جو و کنسانتره است و عشایر به ازای دریافت نهاده مدت دار، گوشت قرمز تولیدی خود را به شرکت پشتیبانی امور دام تحویل می‌دهند.

نادری ادامه داد: خشکسالی‌ها تاثیر مستقیمی بر روی تعداد دام‌ عشایر گذاشته و باعث شده عشایر در تامین علوفه و نهاده دامی با مشکل رو به رو شوند از اینرو با اجرای طرح تولید قراردادی و توزیع نهاده دامی مدت دار، از عشایر حمایت می کنیم تا دچار ضرر و زیان نشوند و توزیع این  نهاده‌ها در راستای حفظ و افزایش دام و گله‌های عشایر است.

رئیس سازمان امور عشایر ایران افزود: عشایر ۲۵درصد از گوشت قرمز مورد نیاز کشور را تامین می کنند و با اجرای این طرح، در فاز اول یک میلیون راس دام عشایر تحت پوشش تولید قراردادی قرار گرفت و درحال حاضر در فاز دوم تولیدی قراردادی دو تا سه میلیون راس دام قرار داریم و در فازهای بعدی تا شش میلیون راس دام عشایر تولید قراردادی می شوند که 20درصد به میزان تولید گوشت قرمز افزوده می شود.

وی با بیان اینکه هر چادر عشایری یک کارگاه تولیدی است و عشایر نقش زیادی در تولید، اقتصاد و اقتصاد مقاومتی دارند، بر اجرای پروژه ها نیمه کاره در مناطق عشایری تاکید کرد و گفت: یکی از مهمترین برنامه‌های سازمان در سال جاری، تکمیل پروژهای ناتمام است.

اختصاص 1600 میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزا به عشایر

رئیس سازمان امور عشایر ایران یادآور شد: در سال ۱۴۰۲ پرداخت 1600میلیارد تومان تسهیلات به عشایر مصوب شد که این منابع در چهار حوزه گردشگری، صنایع دستی، گیاهان داروئی و زنجبره تولید گوشت قرمز تا آخر خردادماه سال جاری در اختیار متقاضیان قرار می گیرد و امسال سهم عشایر از تسهیلات اشتغالزا افزایش می یابد.

وی ابراز داشت: بانوان عشایر در کنار دامداری، پتانسیل بالایی در تولید صنایع دستی دارند که در تامین مواد اولیه با پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش از سوی سازمان حمایت می‌شوند و اتصال تولیدات آنان به بازار نیز با کمک تعاونی‌های عشایری انجام می شود.

نادری با اشاره به حمایت های دولت از توسعه صنایغ دستی عشایر، افزود: یکی از توانمندی ها و ظرفیت های عشایر برای رونق اقتصادی، تولید صنایع دستی است و در صورتی که در این زمینه حمایت شوند می توانند باعث تحقق شعار سال و جهش تولید شوند.

70درصد عشایر از آب شرب پایدار بهره‌مند هستند

رئیس سازمان امور عشایر ایران در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه تمام عشایر کشور از آب سالم برخوردار هستند، گفت: تامین آب پایدار برای عشایر یکی از اولویت‌های سازمان امور عشایر است و درحال حاضر ۷۰درصد از عشایر کشور از آب پایدار با لوله کشی بهره‌مند هستند و ۳۰درصد نیز به صورت سیار آبرسانی می شوند.

نادری با بیان اینکه تامین آب پایدار مابقی عشایر در دستور کار است و پروژه های مختلفی در این زمینه تعاریف شده، افزود: تامین آب پایدار عشایر از رویکردهای دولت برای افزایش رفاه عشایر است.

نوسازی ناوگان آبرسانی سیار به عشایر از دغدغه های سازمان

رئیس سازمان امور عشایر ایران با اشاره به فرسوده بودن ناوگان آبرسانی سیار به عشایر، افزود: فرسودگی ناوگان آبرسانی به عشایر یکی از دغدغه ها سازمان است و پیگیری های لازم برای نوسازی ناوگان آبرسانی سیار در مناطق عشایری درحال انجام است.

وی با اشاره به تاثیرات خشکسالی بر فعالیت های تولیدی عشایر، گفت: اهتمام دولت، کاهش اثرات خشکسالی در مناطق عشایری است و برای پایین آمدن هزینه های تولید، توزیع نهاده های دامی در بین دامداران عشایر در دستور کار است که بخش قابل توجهی از نهاده ها به صورت مدت دار در اختیار عشایر قرار می گیرد.

    هیچ نظری برای نمایش وجود ندارد

ارسال نظر